laupäev, 20. märts 2010

Nurgake/Little corner


"Nurgake" sellepärast, et krae kuju on nurkne.
The name is "Little corner" because the collar forms a corner.

Ja viguriga pilt.
And a somewhat fancy picture.

Nagu ikka, saavad patareid tühjaks kõige huvitavamal hetkel, nii et siin on paar pilti. Kui on laetud, siis tuleb rohkem.
As always, the battery gets empty at the most interesting moment, so only a couple of pictures this time. When the battery is charged, there will be more.


Idee oli mul ammu. Sellise 1920-ndate stiilis krae saaks mitut moodi. Võib kududa alt üles ja kasvatada, aga võib ülevalt alla ja kahandada, nagu minagi tegin. Kasvatada/kahandada saab erinevatest kohtadest. Mul on kahadantud keskelt, aga võib ka külgedelt. Ühesõnaga, seda konstruktsiooni võib veel arendada. Kujutan ette, et mohäär või viskoosisegune või miks mitte mõni eesti maavillane sobiks hästi.
I had this idea long ago. There are several ways to get such a collar in the spirit of the 1920s. It is possible to knit from bottom to top and to increase but you can knit top down and decrease, which I did. It is possible to place increases/decreases at different places. I decreased in the middle but you can do it at the sides. To put it short, this construction can be explored more. I believe mohair or rayon blend or - why not - some Estonian wool would be good.
Mul kulus peaaegu 5 tokki lõnga (~250 g). Müüja arvas, et oleks vaja 7 ja pani mulle varuks igaks juhuks veel 8-nda (et oleks sama partii jne). Nii et tuleb jälle minna Menitasse ja ringi vahetada millegi muu vastu (võimalik, et võtan sama lõnga, aga muud värvi).
I used up almost 5 skeins of the yarn (~250 g). The saleswoman believed I need 7 and put aside one skein for me in case I would need it (to have the same dye lot etc). It means I have to visit Menita once more and exchange 2 skeins for something els (possibly, I will opt for another colour of the same yarn).

10 kommentaari:

Suvi ütles ...

Väga vahva! Ma pole veel kunagi sellist kaelust näinud! Ja saidki endale halli asja :)

Anna ütles ...

Suvi, suur tänu! See on pigem lillakashall, aga nii või naa on täitsa minu värv. Mul tekkis tahtmine selle konstruktsiooniga eksperementeerida. Kindlasti on sarnaseid, aga vist teistmoodi kootud.

helena ütles ...

Hieno toppi ja hauska tuo kaulus! Onko se palmikkokin jossain piilossa? Lisäkuvia odotetaan :)

Anna ütles ...

Helena, kiitos, juu, palmikko on kyljellä:)

Hepsi ütles ...

Hieno toppi!
En ennättänyt valitettavasti sinun lankaviestiisi vastaamaan enkä välittämään sitä muille. Kiitos silti!

Anna ütles ...

Heli, kiitos! Hyvä suomalainen neuleystävä on jo postittanut lankaviestini suomalaisessa ryhmässä. Toivottavasti tällaisia tapahtumia tulee tulevaisuudessakin, ilmoitan etukäteen.

Krentu ütles ...

Mullegi väga meeldib see kaelus - originaalne ja ilus. Nõustun Sinuga, et hall on üks ilusamaid värve üldse:)

Anna ütles ...

Eveli, tänan! Kõik teavad, et mulle ei tohi halli värvi lõnga näidata:). Tütar ütles ükskord, et kas võiksid kududa midagi "mittehalli"! Varsti tuleb topikese õpetus, aga tahaksin veel seda tüüpi kraed proovida mõne teise lõnga peal.

Eliana ütles ...

You're such a lucky lady! Knitting a lot and seeing all these gorgeous yarn... (btw, I love your vest)

Anna ütles ...

Eliana, thanks! I am writing the pattern. This construction has much potential, at least I see it so. I will try it on another yarn (possibly mohair), maybe with modifications.