neljapäev, 4. märts 2010

Seiklused, 3. osa/Adventures, Episode 3

Siiski pean tunnistama, et vaatamata optimistlikule väljavaatele, pidin kõik üles harutama. Suurus polnud siiski päris õige, aga peamine on see, et üleminek varemkootu ja uue osa vahel oli märgatav. Seega tuleb lõng ära pesta ja vaadata, mis saab. Arvan, et tütrele koon kampsuni siiski eesti villasest lõngast, mida tunnen ja mis ei vigurda. Olen õppinud niipalju, et ei tasu alustada suuri asju tundmatust lõngast (kui see pole muidugi tellimus, kus lõng on ette antud). Võib-olla on see väga loomulik ja iseenesest mõistetav tarkus, kuid minuni see jõudis alles nüüd.
I have to admit that despite of optimistic prospects I had to frog everything. The size was not exactly right after all but the main reason is that the transition between the older and the newer part was visible. Thus, the yarn has to be washed and then we shall see. I believe I will knit a carigan for my daughter from Estonian yarn that is well familiar to me and that does not offer such surprises. I learned at least that one should not start big projects with an unkonwn yarn (unless it is an order where a certain yarn is a precondition). Maybe this is a rather natural and self-evident piece of wisdom but I arrived at this conclusion only now.
Edasised plaanid: kuna tähtaeg on lähenemas, pean mõtlema rätikule Pallasest. TT Pallas on juba tuttav lõng. Aga rätiku puhul pole suurus kritiiline, nii et isegi, kui lõng veniks, pole hullu (aga Pallas ei veni).
Future plans: while the deadline is approaching, I have to think about a shawl from Pallas. TT Pallas is already familiar. Size is not critical for a shawl and even if it would stretch, it is irrelevant (but Pallas does not stretch anyway).
Nüüd midagi muud: Eliana on väga lahke ja andis mulle sellise autasu. Tänan väga, Eliana on alati sõbralik ja on mu usin lugeja!
Now something different: Eliana is very kind and gave me this award. Thank you very much, Eliana, you are always friendly and an eager reader of my blog!

Peab ütlema 7 huvitavat asja enda kohta.
I have to say 7 interesting things about myself.
1. Kuni liitumiseni Ravelryga ei teadnud ma, et mu kudumisviis on "kontinentaalne". Ei teadnudki, et mujal kootakse teisiti.
Before joining Ravelry I did not know that the way I knit is "continental". I had no idea that people knit elsewhere in a different way.
2. Kui on vaja kududa pikalt labases parempidises koes, vaatan, mitu minutit võtab ühe rea kudumine. Siis vaatan, kui palju jõuan kududa ühe minutiga.
When I have to knit long stretches in stockinette stitch, I take notice how many minutes it takes to knit one row. Then I look how much I manage to knit in one minute.
3. Märkan alati kudumeid teiste seljas/peas jms, ka poest ostetud, ning mõtlen, kas tunnen mustrit, kuidas ise kooksin jne.
I always notice knitwear other people are wearing, including bought in a store, and I think whether I know the stitch pattern and how I would knit it etc.
4. Mul pole eelarvamusi väga peenikeste ja väga jämedate varraste suhtes. Olen kudunud 1,5-ga, kuid ka 15-ga.
I am not pedjudiced againset very thin and very thick needles. I have knitted with 1.5 mm but also with 15 mm.
5. Kõige tavalisem vardanumber on minu jaoks 3-5 mm diapasoonis.
The most usual needles number for me is within the span 3-5 mm.
6. Mulle meeldib kokku segada mitu lõnga, kuid ma ei ole suur asjatundja.
I like to combine several yarns but I am not an expert in this.
7. Viimasel ajal mõtlen pitsi ja palmiku kombineerimisele, tahaks proovida mõnda niisugust mustrit.
Recently I've been thinking about combining lace and cables, I would like to try such a stitch pattern.
Peab andma märgi edasi 7-le kudujale. Ma ei tahaks kohustada kedagi seda küsimustikku täitma, seega nimetan lihtsalt 7 kudumisblogi, mis mulle meeldivad ja kust saan alati midagi huvitavat (suvalises järjekorras).
I have to forward this award to 7 knitters. I don't want to compell anybody to fill in the questionnaire, therefore, I am jsut naming 7 knitting blogs that I like and where I always learn something interesting (in no particular order):
Basia, Inga, Dagmara, Suvi, Tiina, Helena, Joanna.
Aitäh! Thank you! Kiitos! Dzekuje!

7 kommentaari:

Suvi ütles ...

Aitäh :)
Sul ikka paras seiklus küll selle kampsuniga! Loodame, et tuttavast lõngast õnnestub!

mari ütles ...

kahju, et nii läks. ma ise ei teinud midagi märjaks enne esimest pesu. ja kuskilt ei veninud midagi ära. nüüdseks olen seda kampsunit juba mitu korda masinas pesnud ja kõik on korras. proovi siis midagi väiksemat teha, ehk jääb asi paika :)

Anna ütles ...

Suvi ja Mari, aitäh, et tunnete huvi ja elate kaasa:). Mis seal ikka, ma ei õpe üldse. Mõelge, kui hull oleks asi siis, kui see oleks firma lõng ja tellimuse tähtaeg oleks kukil. Alustasin juba Pallasest rätikut, pildid homme. Ja sellest lõngast teen võib-olla tõesti vesti. Võib-olla kindluse mõttes lisan mohääri, see ei luba venida. Nii et seriaali 4. osa on ka kunagi tulemas.

helena ütles ...

Kiitos Anna haasteesta, katsotaan muistanko vastata! Jätin eilen pitkän kommentin neulematematiikasta ym., mutta sitä ei näy missään, varmaan taas unohdin painaa jotakin nappia! Piti vaan kertoa, että minulle tuo Aade Long on vielä vierasta ja siksi itselläni on ollut ongelmia villatakkini kanssa huolellisista laskelmistani huolimatta...

Anna ütles ...

Helena, kiitos. Tämä seikailusarja on jopa hauskaa, toivottavasti se jatkuu:) Minulla ei ole ollut ongelmia Aade Lõng-langan kanssa. En ole koskaan kokenut sen venymistä. Jos on kysyttävää, kirjoita!

mari ütles ...

seriaali neljas osa :D väga hea! loodetavasti ei kujune sellest mehhiko stiilis seebiooper oma võimatute keerdkäikudega ;)

Eliana ütles ...

Thank YOU, Anna! Your posts are always a source of inspiration for us :)