kolmapäev, 31. jaanuar 2018

Ümmargune passae/Circular yoke

Nagu lubasin siin ja ka eelmisel nädalal õpilastele, hakkan tegelema ümmarguse passega. Praegu paistab olevat hästi moes kirjatud mustri ja ümmarguse passega sviiter, islandi kampsun ja mitmesugused variatsioonid. Mind aga huvitab konstruktsioon kui selline ja selle võimalikud modifikatsioonid. Olen küll kudunud ümmarguse passega sviitreid ja toppe, aga mitte väga palju ega ei teinud tollal mingeid üldistusi, paistab, et nüüd on aeg. Otsustasin alustada suvetopist, et tunniks kiiresti valmis saada (pealegi, kunagi tuleb suvi); kui jõuan, teen  veel midagi.
As I have promised to my readers and to my students last week, I am going into circular yoke construction. Right now circular yoke with colourwork is highly fashionable, either Islandic sweaters or different variations thereof. But I am interested in construction as such and its possible modifications. I have knitted some circular yoke sweaters and tops but not many and back then I did not draw any generalizations; it appears that now is the right time. I decided to start with a summer top in order to finish it in time for my class (and summer will come eventually); if I manage, I will make some more.

 
Mul oli vahepeal kahtlus, kas kalkulatsioon on õige, kuid nüüd tundub, et on. Nüüd koon juba alla üsna automaatselt ja jääb veel kududa väiksed varrukad.
Meanwhile I had some doubts concerning my calculation but now it seems that it is all right. Now I am working downwards in a more or less automatic mode and then there are small sleeves to be added.

Kommentaare ei ole: