kolmapäev, 24. veebruar 2010

Lõpuks valmis/Finished at last

Head Vabariigiaastapäeva! Jakk on lõpuks valmis. Viimase hetkeni polnud selge, kas soovitud A-kuju on nähtav või ei. Igatahes kergelt seda on. Sellest lõngast kootud tükk ei lange hästi, on pehme, kudum pigem hõljub. Siin on hulk pilte. Pildistajaks on Anu ja kohaks Pronksi pood.
Have a nice Independence Day! The jacket is finished at last. To the very last moment it was not clear whether the desired A-shape is visible or not. At least, there is a light increase. The fabric does not fall well, it is soft and the knitwear floats in the air rather than drapes. Here are some pictures. Anu was the photographer and the place is Pronksi yarnshop.

Tagant:
Back view:

Siis mõtlesin, et oleks vaja midagi kontrastset näo lähedale. Valge pole minu värv. Selleks puhuks oli mul varutud üks lemmikkee. Selline kee kaela panna ja pilt must-valgeks teha, siis on peaaegu 1920-ndate hõng.
Then I thought that I needed something contrasting near the face. White is not my colour. For that purpose I had my favourite necklace in store. If you put it on and make the picture black-and-white, it is almost like 1920s.

Värviliselt ikka ka:
And the colour version:
Nüüd võib veenduda, et A-kuju on olemas:
Now you can see yourself that A-shape is present:
Siis tekkis mul veel üks mõte. Kui pole rätikut ega salli, aga tahad midagi kaela panna (ikka kontrasti mõttes), siis lõngapoes tuleb appi viht. Võta viht ja pane ümber kaela. Antud juhul on kaelas Aade Lõng 8/1.
Then yet another idea occured to me. If you don't have a shawl or a scharf but you want to put something around your neck (for the sake of contrast), then in a yarnshop you can use yarn. Take a hank of yarn and put around your neck. In this case I have Aade Lõng 8/1.

Lõng/Yarn: TT Cacao (100 g/ 500 m)
Vardad/Needles: 5,5 mm
Suurus/Size: S (~110 g)
Pildid/Pictures: Anu
Nüüd midagi muud: poodi on saabunud uus lõng, villa-alpaka-polüakrüüli segu, tibukollane. Polüakrüüli on suht palju, kuid katsudes tundub täitsa kena.
Now something else: a new yarn in the shop, wool-alpaca-polyacryl blend, chiken-yellow. Indeed there is a great deal of polyacryl but when you touch the yarn it feels nice.

Muidugi tekkis mul kange tahtmine proovida, tegin kohe vardaga nr 3 proovilapi:
Needless to say, I wanted to try it and made a swatch with needles 3 mm:

Ja lõpuks uue asja (seekord tütre tellimuse) proovilapid. Lõng on hea tuntud Jil, kuigi pole sellest varem kudunud. Värv on pigem naturaalne valge.
And finally, swatches for something new (this time it is my daughter's order). The yarn is well-known Jil, although I had not tried it before. The true colour is natural white.

4 kommentaari:

mari ütles ...

mina teeksin selle kampsuni ülevalt kuni selle kohani kinni, kuhu sul sõlg on pandud. praegu mind natuke häirib see, et ülevalt lahti on :) kui võimalik, võiks sinna mingi kinnise mõelda. aga muidu on kena :)
jil on hea lõng. see minu roheline kapuutsiga kampsun on sellest (kui mäletad). olen seda mõned korrad masinas pesnus villase programmiga, mitte midagi ei juhtu.

Anna ütles ...

Mari, aitäh! Seda nööpide asja vaatan veel, ei olnud sobivaid nööpe. Sobiks 2-3 väikest nööpi ja heegeldaks aasad. Jah, mäletan küll, kiitsid Jili, teised on ka kiitnud. Proovilapid on päris kenad ka pärast pesu.

Leena ütles ...

No nyt se on valmis. Juuri niin kaunis päälläsi kuin kuvittelinkin. Uudet jo alulla, hienoa.

Anna ütles ...

Leena, kiitos kovasti! Juu, uudet jo alulla, on tilause sekin:).