esmaspäev, 21. veebruar 2011

Punane proovilapp/A read swatch

Mainisin siin, et Pronksi lõngapoes on uusi lõngu ja et sain ülesandeks kududa paar proovilappi. Nüüd alustasingi punasest peenvillasest.
I mentioned here that the Pronksi yarnshop had received some new yarns and that I got an assignment to knit a couple of swatches. I started the red laceweight wool today.
Eesti lehemuster, mis on tuntud pajulehekirja nime all. Vardad 3 mm. Laius on u. 20 cm, lõin 37 silmust (2 mustrikorda x 16 silmust, 1 silmus sümmeetria jaoks ja 2 ääresilmust kummaski ääres). Lõng on jämeduse poolest võrreldav Raasiku 8/1-ga (100 g/800 m), aga on palju pehmem ja keerd on nõrk. Pitsirätiku kudumiseks sobib kenasti, muu suhtes pole kindel, kardan, et venib.
Estonian leaf pattern is known under the name pajulehekiri 'willow leaf stitch'. Needles 3 mm. The width is about 20 cm, I casted on 37 stitches (2 pattern repeats x 16 stitches, 1 stitch for the symmetry and 2 edge stitches at each edge). The weight of the yarn is comparable to Raasiku 8/1 (100 g/ 800 m) but is much softer and the twist is rather weak. It would fit nicely for a lace shawl but I am not sure about other things, I am afraid it is stretchy.

10 kommentaari:

Heli ütles ...

Tundub kena lõng olevat, ilus punane ka. Millegipärast pelgan poolilt lõnga osta, pole seda tõesti teinud. Pole ka salle kudunud. Peaks proovima.

Tiigerliilia ütles ...

Rahulik ja ilus muster!
Sulle vist väga meeldivad su ringvardad, et proovilappegi nendega teed ;)

hada ütles ...

so beautiful!

Anna ütles ...

Heli, pole kunagu mõelnud, et pooli pealt osta oleks kuidagi teistmoodi:). Pigem on meie oludes nii, et pooli peal müüakse huvitavamaid lõngu. Köidab ka see, et ostad täpselt niipalju, kui on vaja, saad endale kerida lasta kasvõi 10 g. Seda lõnga oli seal veel türkiisikarva.

Kristiina, aitäh! Muid vardaid praktiliselt ei kasuta, nii et isegi ei mõtle sellele, et proovilapi jaoks kõlbaksid ka sirged vardad.

Hanna, thank you! This yarn would be really nice for a lace shawl or a scarf.

Madam Butterfly ütles ...

I love it!!!!

Heli ütles ...

Mõtlesin oma poolitud lõnga pelguse peale ja nüüd tean ... mulle meeldib hirmsasti pehmeid lõngatokke käes hoida, neid muljuda, vastu põske panna, lõnga pehmust tunnetada. Õnneks on olemas proovitükid!

Anna ütles ...

Lidia, thank you!

Heli, aga pooli pealt on poes juba valmis keritud väikseid tokke (Anu teeb nii, et kerida iga kord), nii et neid võid muljuda palju süda soovib! Ja see proovitükk on nüüd päris pikk juba ja varsti viin selle poodi ostjatele katsumiseks-muljumiseks.

Kai:) ütles ...

Väga ilus punane ja sümpaatsete andmetega lõng....!:)

Anna ütles ...

Kai, tänan väga! Nüüd on proovilapp valmis ja kuivab. Tõesti väga sobiv pitsilõng, nii et kui värv on Sulle meelt mööda, siis astu Pronksist läbi.

Katju ütles ...

Kiitos Vilna vinkistä, matkakertomus mun blogissa.