laupäev, 11. juuni 2011

Avalik kudumine/Knitting in public

Seekord ei näita ma kudumeid, küll aga kudujaid! Täna oli Tallinnas Tammsaare pargis avaliku kooskudumise päev (World Wide Knit in Public). Ka möödunud aastal käisin kudumas. Pildil on Terje, kes korraldas nii mulluse kui tänavuse ürituse.
This time I am not going to show any knitting but rather knitters! Today there was World Wide Knit in Public day, it was held in Tallinn in Tammsaare park. I took part also a year ago. Here is Terje who organized it a year ago and also today.

Samas tegutseb Eestis veel Mustrimaailma-nimeline foorum ja Veronika (paremal) korraldas selle foorumi kaudu kooskudumise samas kohas. Kuna seltskonnad on enam-vähem kattuvad, siis istusime kõik koos.
At the same time there is the Mustrimaailm knitting forum in Estonia and Veronika (right) organized knitting together via that forum in the same place. Whereas the two groups are more or less overlapping, we sat all together.

Siin on kõik koos kudumas ja juttu ajamas.
Here we are knitting and talking.


Terje tegi minu palvel pildi, kus ka mina olen peal.

On my request, Terje took a picture where I am present as well.


Aitäh korraldamast, aitäh koosveedetud aja ja seltskonna eest!

Thank you for organizing this, thank you for the shared time and your company!

9 kommentaari:

Diana ütles ...

Thank for sharing your pictures :-)) Looks like you had fun :-)) I wish something like that was done where I live too :-))

Robin ütles ...

Anna, how fun for you to participate with such a large group! I did not hear of any gathering near me, however, I do knit in public frequently anyway. ;) Nice to see you in a photo too!

Anna ütles ...

Diana, thanks! As of now, other knittes have posted about the event as well and it is fun to read the accounts:)

Robin, thank you! Well, I live in the capital and this makes many things easier. Still, from what I heard, there were gatherings in other localities as well, which is nice.

Lillysmuul ütles ...

Tore yritus!
Selliseid võiks iga kuu olla!

Anna ütles ...

Lilly, absoluutselt! Ja kui ilm on paha, siis kusagil sees. Tänavu vedas, et saime nii suviselt olla.

Tiigerliilia ütles ...

Meil siin Denmarkis oli ka selline üritus laupäeva hommikul; päike küll paistis, aga hambad plagisesid kõigil. (Siin on hommikuti nii külm, et autoklaasilt tuleb jääd eemaldada; nii et vaatan kadedusega neid su pargipilte.)
Olin tosinkonna naise seas ainuke alla 55 ja tõeline sensatsioon, kuna kudusin 'continental' stiilis, ehk paremalt vasakule; ehk risti vastupidi sellele, nagu siin kootakse :)

Anna ütles ...

Kristiina, tore Sinust kuulda! Meil oli üsna palav nädal, nüüd on aga jahedam ja tundub, et hakkab sadama. Nojah, continental on neile uudis muidugi. Olen näinud Eestis ka üht inimest, kes koob inglise stiilis. Rääkis, et oli õppinud saarlasest vanaemalt. Sain hiljuti lingi dokumentaalile haapsalu kudujatest, aasta on 1937. Kuigi ei näidata seal kudumist väga lähedalt, mul on tunne, et seal on ka inglise stiil. Kunagi oli Ravelrys arutelu, kuidas Eestis enne nõukogude aega kooti jms. Eks ta ole huvitav. Teine asi, et Venemaal on levinud nn vanaema silmused (seal on vahe, kuidas silmused on vardale asetatud ja kustkaudu neid kududa). Mina nii ei oska. Puutusin sellega kokku Leedus, kus üks kuduja väitis, et ringselt on paha kududa, sest pärast paarisrida on silmused teistmoodi pööratud. Ei saanud aru, võtsin kätte ja näitasin, et ei ole midagi teistmoodi. Siis selguski, et ta koob n-ö vanaema stiilis ja pahempidised silmused on seal kuidagi teisiti.

Heli ütles ...

Tore pildiseeria!

Anna ütles ...

Heli, tänan!