kolmapäev, 1. juuli 2015

Soonikupõhistest mustritest ja natuke paellõngast/On ribbing-based stitch patterns and something on ribbon-like yarns

Olen juba varem kirjutanud oma suhtumisest soonikutesse. Mulle meeldib, kui soonik ei ole pelgalt funktsionaalne, vaid kas kogu disaini põhiosa. Aeg-ajalt otsin uusi mustreid, mis põhinevad soonikutel. Neid on palju erinevaid.
I have already written about my attitude towards ribbing. I like when ribbing is not merely functional but is the main part of a design. From time to time I look for new stitch patterns that are based on ribbing. There are plenty.
Tundub, et viimasel ajal käsi tahab selliseid mustreid kududa. Ka selle sviitri muster põhineb soonikul.
It seems that recently my hands want to knit such kind of stitches. The pattern in this sweater is also ribbing-based.
Siin on minu lõng. Tegelik värv on tumedam. Lõng on puuvill nimega Spike, ostetud Wool and Woollen poest. Väga mõnus, tuleb ainult otsida sobiv muster. Mu kogemus paellõngadega on piiratud. Olen kudunud ka taolist siidi, mis ei olnud aga üldse kuigi pehme, nii et pärlkude tuli välja päris reljeefne. Panen ühe pildi, rohkem juttu on siin.
This is my yarn. The real colour is darker. The yarn is some kind of cotton named Spike, bought at Wool and Woollen shop. Very pleasant to knit, you only have to find a suitable stitch pattern. My experinece with ribbon yarns is rather limited. I've knitted a similar kind of silk that was not soft at all and moss stitch had a nice definition. I show one picture and the rest is here.

6 kommentaari:

Malle ütles ...

Väike parandus, Spike on puuvillane lõng.

Anna ütles ...

Malle, tänan, parandasin ära! Minu meelest oli varem poes veel mingit sarnast lõnga, mis oli sünteetika. Võib-olla eksin.

Isabelle ütles ...

Your knitting is really lovely and fits you perfectly !!!

Anna ütles ...

Isabelle, thank you very much!

Heli ütles ...

Bleiseriga kantuna veel eriti linnashikk

Anna ütles ...

Heli, tänan väga!