reede, 19. märts 2010

Mitmesugust/Various matters

Olen lõpuks tagasi. Vahepeal sain aru, et mu alustatud kudum ei kõlba kuhugi. Mitte kudum ise, vaid lõng Fonty Angora (angoora-meriino segu). See ajab karva nii, et kõik on nagu tolmuga kaetud. Kujutasin ette, et niisugust asja ei saa kanda. Kusjuures küsisin veel poes, et ega ta karva ei aja, müüja ütles, et ei. Kurb, kui ei saa usaldada. Aga mis siis ikka, olen jälle targem. Siin on aga hoopis uus asi, lõng on sama värvi, kui too eelmine, kuid hoopis teine. See palmik on küljel.
I am finally at home. Meanwhile I realized that the garment I started before is no good. That is, not the garment itself but the yarn Fonty Angora (angora-merino blend). Its little hairs float about in such quantities that everything looks as if covered with dust. I imagined that no one would wear such a thing. What's more, I had asked in the shop whether the yarn had this flaw and the saleswoman reasured me that it had not. It is said when you cannot trust. But what of it, I am a little bit wiser again. Here is a whole new thing, the yarn is of the same colour as the previous one but the fiber is rather different. This cable is on the side.

Ja siin on krae:
Here is the collar:

Veel üks pilt:
One more picture:

Üllatus-üllatus, avastasin puuvilla, mis on mulle täitsa meelt mööda. Muidugi võib ta veel välja venida, aga praegu tundub täiesti korralik. Puuvill on jäme (50 g/75 m), koon vardaga 4,5 ja 5, aga pole kõva. Siin ta on:
Surprise-surprise, I discovered cotton that is to my liking. Of course it can stretch in the future but it seems rather decent now. The cotton is thick (50 g/75 m), I am using needles 4,5 and 5, but it is not hard to touch. Here it is:

Muidugi arvasite õigesti, et Helsingis külastasin Menita poodi ja vestlesin müüjatega. Dropsi puhul ahvatleb rikkalik värvivalik. Mõtlesin, et villast lõnga saab ka Eestis (pühapäeval Evilla väljamüük), aga võtaks prooviks midagi, mida Eestis ei ole.
Of course you guessed right, in Helsinki I visited Menita yarn shop and talked to the people there. Drops is especially attractive because of its vast range of colours. I decided that one can get wool in Estonia as well (Evilla yarn sales on Sunday) and I would try something that is not available in Estonia.
Konstruktsioonist kunagi hiljem, kui valmis saab (loodan, et ikka saab, et lõng ei vea alt, nagu viimasel ajal juhtub).
I will write later about the construction, ones this garment is finished (I hope the yarn will not let me down as it tends to happen lately).

4 kommentaari:

helena ütles ...

Ihana harmaa Anna ;) Hauska nähdä, mitä siitä tulee! Ja arvaa olenko kateellinen, kun pääset näkemään niin paljon ihania lankoja (ja mahdollisesti myös ostamaan) Evillan lanka-alessa!

Anna ütles ...

Helena, kiitos! Mikä koskee Evillan lankoihin, Anu sanoi, että jos käy hyvin, Evilla lanka-aleja järjestettään säännöllisesti:). Jos haluaat, ilmoitan etukäteen!

Arella ütles ...

Tean, mida tunned! Kudusin ka viimati angora merinost, oli küll Sublime oma. Nagu angoorakass oleks süles istunud! Prilliklaasid olid ka karvased! Kudusin ikka kampsi valmis, näis, mis kandes saab.

Anna ütles ...

AlleRaa,see on mul esimene selline kogemus. Kuna enamik mu riideid on musta värvi, siis "tolm" paistaks eriti silma. Mõtlesin, et võib-olla segan kokku mõne muu lõngaga, äkki too neutraliseerib. Aga siit järeldus: angoorast suure kaarega mööda minna:)