teisipäev, 21. veebruar 2012

Kapuuts/Hood

Ei ole eriti aega kududa ja veel vähem kirjutada. Püüan siiski näidata, et kapuuts on juba olemas. Muidugi tõstab see kogu kudumi pisut üles, nii et hea on kapuuts enne valmis saada ja siis kere osa alla kududa.
Not very much time to knit and even less to write. Still, I am trying to show that the hood is already done. Of course it lifts the garment to some extent, so it is wise to knit the hood first and then to continue the torso part downwards.
Kapuutsi äär on sama mustriga, nagu varrukad ja kaelus.
The edge has the same stitch pattern as the sleeves and the neck opening. 

6 kommentaari:

Mia ütles ...

Hupussa on kaunis reunus, samoin rannekkeet ovat kauniit.

Diana ütles ...

Almost there Anna :-)) I wish some more free time to knit this week :-))

Suvi ütles ...

Ilus muster on! Jään huviga ootama kuidas edeneb!

Unknown ütles ...

tere, Anna
Sooviksin nõu küsida: nimelt olen oma esimese ülevalt-alla-kudumi Teie blogi ja käsitööalbumite najal valmis saanud ja seisan küsimuse ees, kuidas mohäärsviitrit viimistleda: kas kasta märjaks ja panna tasapinnale sobivalt välja sirutatuna kuivama, või lihtsalt pritsida ta õrnalt niiskeks ja siis välja sirutada (nööpnõeladega kinnitamine ehk oleks liiga karm võte mohääri puhul?) Ene

Anna ütles ...

Mia, kiitos! Saman reunuksen teen puseron alareunussa.

Diana, thanks, free time is needed indeed!

Suvi, tänan, eile saabus tellija koju ja proovisime selga, ta tahab ikka suht pikka kampsunit, nii et koon vapralt edasi.

Ene, aitäh kommentaari eest. Püüan vastata. Nagu igas asjas, on ka siin erinevaid koolkondi. Üks koolkond pingutab ja aurutab kõike ning väidab, et teisiti on mõeldamatu. Siis on selline koolkond, kes mohäärist asju ei pinguta. Minul on niisugune lähenemine: teen alati märjaks, kui on maavillane, pesen vahendiga jms, laotan kuivama. Kui ei ole just pitsirätik, siis nööpnõeltega ei pinguta. Kõik lõngad ka ei veni. Nt kui on mingi sünteetika sisaldus, siis ei saa hästi venitada. Kui aga ütleme mohäärikudumil on pitsiline äär, võib nööpnõeltega kinnitada, et muster avaneks, aga mitte pingutada, venitada jms. Minu kogemuse järgi läheb mohäär ilusaks, kui märjaks teha ja kuivada lasta, mingeid erilisi trikke ei ole vaja.

Unknown ütles ...

Aitäh, Anna, põhjaliku nõuande eest. Asun nüüd pusima järgmist, seekord ühes tükis hõlsti. Kui juba ühe sõrme oled andnud, siis ei saa enam pidama selle kudumisviisi puhul :)
Mõnusat kudumist ja jään ikka huviga uurima Sinu ideid ja võtteid!
Ene