esmaspäev, 28. aprill 2014

Ambivalentne/Ambivalent

Mind huvitavad mustrid, mis sobiksid nii meeste, kui naiste kudumitele. Muidugi sõltub kõik konkreetsest kandjast, stiilist, kehakujust jne. Aga mulle sobiksid sellised ambivalentsed kudumid küll. Labane parem- ja pahempidine kude on selge juhtum, samuti mitmesugused soonikud ja palmikud. Olen viimasel ajal vaadanud mustreid just selle pilguga. Panen siia paar pilti. Kui teil on mõtteid, hea meelega loeksin, kommenteerige!
I am interested in stitch patterns that are suitable both for women's and men's knits. Of course everything depends on a particular person, style, body shape etc. But I think such ambivalent knits would look fine on me. Stockinette and reverse stockinette is a clear case, as well as various ribbings and cables. Recently I've been looking at stitch patterns from this angle. I am adding a couple of pictures. If you have ideas, I would be glad to read your comments!

3 kommentaari:

Ene ütles ...

Tere, Anna. 1. muster on jõuline, lisab mahtu, kujutan ette pigem n-ö mehemustrina; kolmandat kooksin nii nais- kui meessoole - head hoogsad vertikaalsed mehelikumad sirged ja vahel ilmekad naiselikumad "pärlid". Teine tundus kohe naistemustrina, selline ümmargune. Kontrollisin oma arvamust ka ühe mehe peal, kes ei sooviks kanda "mingite mummudega" kampsunit :) 1. ja 3 olla ok.

Anneli T ütles ...

Rääkides kampsunitest: mina valin mustrit selle järgi, et nad ei muudaks mind ega abikaasat vormikamaks:) Seega 1. muster meile ei sobiks (kuigi on inspireeriv ja võib-olla väga lõdvalt kududes isegi sobituks mõnesse suuremasse eest avatud kampsikusse). Ka 2. mustri puhul olen kahtlev - meeste kampsikusse sobiks see vast kombineerituna. Viimane muster oleks küll "madal", kuid oma ruudulisuses võib see jällegi anda mu kehale liialt volüümi... Iseenesest sobiks see nii mehele kui naisele.

Anna ütles ...

Ene ja Annelix, tänan. Paistab, et siin on veel ühe postituse jagu materjali. Püüan veel pildimaterjali koguda ja arutlen edasi.