pühapäev, 4. oktoober 2009

Punane/Red

Selline proovilapp, muidugimõista lehemustriga! Lõngast olen kirjutanud siin. Tegelik värv on erepunane. Kas jääb selline leht või mõni muu, vaatame veel. Igatahes alustasin täna salli, koon praegu alaäärt.
This is a swatch with a leaf partern (but of course)! I've written here about the yarn. The true colour is bright red. Wheter I will stick to this leaf pattern or pick up another one, is not clear yet. I started a a scarf with this yarn today, now I am knitting the bottom.

Täna käisin Tööstuse tn taaskasutuskeskuses ja avastasin, et seal on mitu kotitäit valget peenikest lõnga. Ühes kotis on 5-8 väikest tokki, erineva suurusega. Selliseid kotte oli 4-5, hinnad 25-40 kr olenevalt suurusest. Katsusin seda lõnga, tundus, nagu oleks peenvillane, sobib pitsi kudumiseks küll, võib-olla isegi mitmekordselt. Müüja ei osanud midagi öelda, aga viitas ühele ostjale, kes ütles, et see olevat villane lõng. Oletan, et keegi oli toonud (vana)vanaema vana kraami siia poodi. Ma ei vaja korraga nii palju, pealegi pole valge üldse minu värv, värvida ise ka ei oska. Aga kui keegi lööks kampa ja oleks nõus mind värvimisel nõustama, siis oleks kena. Teinekord võin teha pilte, kui huvitab.
Today I went to Tööstuse str second-hand store and discovered several plastic bags full of thin white yarn. 5-8 skeins of different sizes in one bag. There were 4-5 such bags, prices range between 25-40 EEK (1.5-2.5 EUR). The saleswoman could not comment on this but referred to a client who had stated it was wool. I suppose someone has brought old staff remaining from (great) grandmother to the shop. I don't need so much yarn, besides, white is not my colour and I have no knowledge of dyeing. However, if someone is interested and would enlighten me in the skill of dyeing, it would be nice. I can take pictures, if there are interested knitters.

7 kommentaari:

fanaberiapraga ütles ...

Did you made myrtle pattern form Victorian Lace Today? I love this design – and it is leaf’s pattern ;)

Anna ütles ...

Basiu, thank you! I think I know the pattern, it is also known in Estonian stitch dictionaries. I will take it up someday and use it:)

Päivi, Lankakomero ütles ...

Voi mikä kirpparilöytö! Jos ne langat on villaa, niin sinun kannattaa ostaa ne ja värjätä. Värjääminen ei ole vaikeaa ja netistä löytyy hyviä tutoriaaleja. Voit värjätä lankana tai sitten neuloa ensin ja värjätä valmiin neuleen. Polttamalla lankaa pienen pätkän voi arvioida onko se villaa vai ei. Jos lopputulos on murenevaa tuhkaa, on lanka todennäköisesti villaa. Akryylista jää sellainen sulanut pallukka.

Anna ütles ...

Päivi, kiitos! Haluaisitko sinäkin sitä lankaa?

Päivi ütles ...

Laitoin sulle viestin Ravelryyn.

Villa Lankala ütles ...

Kaunis pitsikuvio:) Minäkin laitoin sinulle viestiä Raverlyyn.

Kaja ütles ...

Imearmsa mustriga proovilapp!