laupäev, 10. veebruar 2018

Mis läks valesti ja kuidas püüan seda parandada/What went wrong and how I try to fix it

Jutt on ikka sviitrist. Proovisime selga, selgus, et suurus sobib, aga koepind on väga pingul (pole ime, sest mustris on väljavenitatud silmuseid). Siis harutasin ja mõtlesin, et ripskoega maokiri ei kisuks nii kokku. Võtsin ka poole numbri võrra jämedamad vardad (enne oli 3,5 mm ja nüüd on 4 mm). Praegu tundub, et see töötab. Vaatame.
This is about the sweater. We tried it on and it became clear that, albeith it fits, the fabric is too strained (small wonder because there are slipped stitches). Then I ripped it and thought that maybe the version of the pattern with garter stitch would not be so dense. I went half size up (3.5 mm neeldes before and 4 mm now). It seems now that it is working. We shall see.
 
Haruldane juhtum, kui töös on mitu asja, aga mõtlesin järgmiseks tunniks teha veel ühe ümmarguse passega topi pisut teistsuguse kalkulatsiooniga. Siin on kõik korras, võin lõpetada hiljem, põhiasi on olemas ja saab õpilastele näidata.
This happens seldom when I work on several knits at the same time but I decided to make another top with circular yoke for my next class, using a slightly different calculation. Everything is fine here, I can finish it later, as I have the most critical part done and can show it to my students.
 

2 kommentaari:

Inga Sõelsepp ütles ...

Ripsiga muster jääb väga kena ja efektne. Siit tuleb väga vahva kudum.

Anna ütles ...

Aitäh, Inga! Koon edasi, eks näis.