teisipäev, 2. märts 2010

Läks valesti/It has gone wrong

Pean tunnistama, et nüüd läks asi valesti. Mõtlesin, et enne varrukate kudumist teen märjaks, lasen kuivada ja vaatan, ega pole liiga kitsas. Väga õigesti tegin! Selgus hoopis, et vest on pigem nagu hästi kitsas mantel ja käeaugud on kohutavalt suured. Järelikult tuleb oodata, kuni ära kuivab, harutada praktiliselt kõik ja alustada uuesti. Pole midagi, saan hakkama, ainult et vahepeal on üks tähtaeg, pean tellitud rätikut alustama. Aga miks on nii, et proovilapp pestes ei veni ja käitub igati ontlikult ja nüüd terve kudum venib? Esimene kord on mul selline kogemus.
I have to admit that it has gone wrong. I thought that before knitting sleeves I will make the vest wet and let it dry and see whether it is not too narrow. It was a right decision! It became clear that the vest is rather like a rather narrow coat and the armholes are tremendous. So I have to wait untill it will dry, frog almost everything and start all over again. No problem, I will manage, only that I have to start a small shawl because the deadline is approaching. Why is it so that the swatch behaves decently after washing and does not stretch but the whole garment does? This is the first time I have such an experience.

4 kommentaari:

Hepsi ütles ...

Voihan harmitus, miten kävi! Ei ne mallitilkut aina kerro oikeaa totuutta. Tsemppiä!

Suvi ütles ...

Terve kudum on suur ja raskem kui proovilapp, eks ta vist sellepärast veniski. Mul on ka vahel proovilapid valetanud.

Anna ütles ...

Heli, ei se mitään, voihan purkaa, jos tarvitse. Mutta minulle kävi näin ensimmäistä kertaa. Hävettää, etten ehdinytkään neuloa tyttärelle, nyt on pakko aloittaa huivia (tilaus). Mietin vielä, joko ostan tuttua Aade Lõng lankaa tyttären jakkua varten.

Anna ütles ...

Suvi, aitäh, vist nõnda on, et raskus loeb. Aga iga lõng ei käitu nii, nt Aade Lõng (Raasiku)on alati viisakalt käitunud. Eks ma siis mõtlen, mida edasi teha. Kindlasti harutada, selge see, aga kas jääda selle lõnga juurde või mitte?