kolmapäev, 27. aprill 2011

Valmis sall ja midagi uut ka/The finished scarf and something new as well

Sall on valmis.
The scarf is finished.



Näitan alumist mustrit:

I am demonstrating the bottom stitch pattern:

Lõng sobib hästi lehemustrile:

The yarn is quite suitable for a leaf pattern:



Ja see pilt on kodus tehtud.

And this picture was taken at home.

Pildid/Pictures: Anu (need, kus mina poseerin/where I am posing), mina/me

Lõng/Yarn: peenvillane/laceweight wool, ~100 g/1500 m, x 2, ~58 g

Vardad/Needles: 3,5 mm


Paar üldisemat asja. Lõng sobib mustritele, kus on palju parempidises koes pinda. Minu meelest pole lepatriinukiri siin kuigi huvitav, kuigi pole päris võimatu. Koepind on üpris pehme. Ma ei tea, kas sellest lõngst võiks kududa asju, mis tahavad head langevust. Võib-olla väikema varda numbriga ja isegi 3-kordselt.

A couple of general thoughts. The yarn is suitable for patterns with a lot of stockinette. To my mind, the bottom pattern (lady-bug stitch) is not exactly interesting here, although not impossible altogether. The fabric is rather soft. I am not sure whether it is possible to knit this yarn into something that requires good draping qualities and nice falling. Maybe using smaller needles and even 3 strands.

Uus asi tuleb linasest lõngast. Lõnga pole eriti palju, seetõttu valisin ökonoomsema tegumoe. Esi- ja seljatükk on juba ühendatud. Koemuster on improvisatsioon. Teine kord räägin paarist tehnilisest seigast, mis on linasega seotud.

The new garment is from linen. I don't have much of this yarn, that's why I opted for an economy design. The front and the back have already been joined. The stitch pattern is an improvisation. Next time I will write about some technical points in connection with linen.

14 kommentaari:

Tiigerliilia ütles ...

Mina kadestan sinu geniaalseid mustreid (ma ei saa aru, kuidas meil nii sarnane maitse saab olla, sina lihtsalt oskad mõtteid 'kirja' panna, aga mina mitte), aga sina võid kadestada seda, et ma tegin täna hommikul mitmele päris alpakale pai :)
Seal müüdi alpakalõnga ka, 50g ja 9 dollarit (s.o. siis vist 6,5 eurot umbes?), aga arvestada tuleb seda, et see hind on siin pool miinimumtunnipalgast. Ehk siis kohalike jaoks imeodav lõng. Mul jäi (seekord) ostmata, seal olid kõik väga, ee, naturaalsed toonid. Sellised pruunikashallid ja minus mitte kudumisiha äratavad. Aga pehmed olid küll! :)
Vot selline kiire reportaaž.
Sulle aga jätkuvalt nobedaid vardaid edaspidiseks :) Varsti on sul suvel iga päikselise päeva kohta üks kleit :)

Tiigerliilia ütles ...

P.S. Sinise peal paistab see sall täiesti kuuserohelisena aga kodusel pildil pigem türkiis. Kumma poole tegelikult kaldub? :)

Kadri ütles ...

Tere!

Sul on väga toimekas ja huvitav blogi! Leidsin siit paar head vihjet lõngapoodide kohta, mida ma veel ei teadnud.

Kas Sa kood enamiku oma kampsuneid ülevalt alla? Ka sellised, mis ei ole raglaaniga? Kas Sul on säärase kudumise kohta ka õpetust jagada? Või saad äkki viidata mõnele oma postitusele, kust ise lähemalt uurida saan?

Tänud ette!
Kadri

Anna ütles ...

Kristiina, aitäh reportaaži ja kiituse eest. Ega ma ei mõtle välja mustreid, kui, siis väga harva. Tõsi küll, otsin neid hoolega ja vajaduse korral modifitseerin. Alpakad on tõepoolest armsad, ainult et mul on viimasel ajal mingi alpakaallergia. Dropsi alpakast polnud, aga kahel muul juhul küll. Värv on pigem kuuseroheline:).

Kadri, suur tänu. Jah, koon ülevalt alla ja õmblusteta. Raglaani pole tegelikult ammu teinud. Mul on mitu õpetust ilmunud Käsitöö ajakirjas. Viimases numbris oli roheline kleit, kootud ülevalt alla. Võin üks päev kirjutada sellest. Mul on juba hulk n-ö tehnilisi postitusi plaanis, on tahetud juttu varrukatest jms. Võid vaadata ka siin blogis olevat Baklažaanivesti (rubriik Õpetused, kõik on tasuta). Seal on põhimõte olemas. Kui oled Ravelrys, võid vaadata mu õpetusi seal, kõik on tasuta. Kui on küsimusi, kirjuta julgelt!

FadenStille ütles ...

Love it great work and nice photos too....
Anett

Suvi ütles ...

Väga ilus sall!

Diana ütles ...

Love this emerald green color on you :-)) Beautiful scarf Anna :-))

Ghislaine ütles ...

Wunderschön! Und die Farbkombination mit dem blauen Shirt einfach super!
LG Annette

Robin ütles ...

Anna, your scarf turned out really lovely - so airy and light for the season.

Anna ütles ...

Annet, vielen Dank!

Suvi, tänan!

Diana, thank you!

Annette, danke! Die Farbkombination habe ich durch Zufall "entdeckt".

Robin, thanks a lot. It is pure wool but very light indeed!

Madam Butterfly ütles ...

I like your scarf very much! I have an idea for a scarf where I'll use "wheat" pattern, but I want to try making it out of cotton yarn.

Anna ütles ...

Lidia, thanks a lot! Yes, actually, cotton + lace pattern may be a nice result. Looking forward to seeing it!

Mia ütles ...

Kylläpä siitä tuli kaunis!

Anna ütles ...

Mia, kiitos paljon!