teisipäev, 11. november 2014

Kahepoolne/Reversible

Õmblusteta kudumise eelis on see, et pole õmbluseid. Mis siis sellest, see on ju täiesti ilmne! Aga see tähendab muuhulgas, et kui koepind on mõlemalt poolt ilus, siis võib kanda sviitrit kord nii-, kord naapidi, sest tehnilises mõttes pahupool puudub. Mõnikord on nii, et isegi labase koe puhul ei suuda kudumise alguses otsustada, kumb on n-ö õige. Juhtub, et labane pahempidine on hoopis huvitavam (sõltub muidugi lõngast). Siin on praeguse kudumi teine pool (palun ignoreerida värvi, see on tegelikult must!).
One of the advantages of seamless knitting is the fact that there are no seams. So what, it is selfevident! But, among other things, it means that if the fabric looks nice on both sides, you can alternate the ways you wear the sweater because wrong side is technically absent. Sometimes it happens that I am unable to decide in the beginning of my knitting which side of the stockinette fabric is the so-called right side. It occurs that reverse stockinette looks much more interesting (of course, it depends on the yarn). Here is the reverse side of my current knit (don't pay attention to the colour, in reality it is black!).
Kudum edeneb, varsti saab valmis teine varrukas ja siis tuleb kududa kere osa.
The knit is progressing: the second sleeve will be finished soon and then I will work on the torso.

3 kommentaari:

Arella ütles ...

Mis on sinu eelistatud lõngajätkamise viis, nii et pahemal pool lõngaotste peitmist näha poleks?

Anna ütles ...

AlleRaa, see on hea küsimus! Oleneb lõngast. Mohääri puhul pole eriti mingeid ühenduskohti näha. Aga üldiselt on nt ripskude hea maskeerija, nii et püüan ühendada rea alguses/lõpus, kuna mul on ääresilmused alati ripskoes. On vist veel mingeid viise, mida olen kasutanud ja kasutan, aga n-ö teaduslikku nimetust ei tea. Muide, minu raamatu piltidega oli selline kurioosne juhtum, et kui vaatsin juba valmispilte, nägin, et paar kudumit oli modellil pahupidi seljas. Muster oli jällegi mõlemalt poolt vaadates ilus, mingeid õmblusi ega otsi ei olnud, pildistamine toimus ilma minuta, nii see juhtuski. Kes teab, see muigab, mind see ei häirinud:) Kas Sul endal on ka eelistusi?

Arella ütles ...

Mul ei ole kindlat eelistust. Oleneb muidugi lõngast. Olen kasutanud erinevaid võtteid, kokkuviltimist, nõelaga lõngaotste üksteise sisse ajamist (kas on vene moodi?) jne. Aga ma pole kunagi kahepoolset kampsunit kudunud ega mõelnud täiesti nähtamatu otste peitmise peale.