kolmapäev, 5. november 2014

Uus raamat/A new book

Saara kirjastuselt on järjekordne uus raamat, Eesti silmuskudumine I. Tulemas on veel 2 osa, öeldakse, et inglise keeles tuleb ka.
A new book from Saara publishers, Eesti silmuskudumine I (Estonian Knitting I). Two more parts are coming and they say that there will be an English version as well.
Raamatus on juttu ajaloost, traditsioonist, tehnikatest jms. On hästi palju mustreid. Keda huvitavad sokid ja kindad, ei pea pettuma. Sain teada, et mõni üldtuntud muster on olemas ka eesti traditsioonis.
The book tells about history, tradition, techniques etc. There are many patterns there. Those who like to knit socks and mittens will not be disappointed. I've learned that some well-known stitch patterns are a part of Estonian tradition as well.
 
Mind huvitab aga konstureerimine ja sellest on ka mingil määral juttu. Räägitakse ka kampsunitest ja sviitritest. Lugesin, et muidu kooti õmblusteta, aga patentkoes kampsuneid siiski õmblustega. Huvitav miks, sest patentkoes saab väga edukalt ka ringselt kududa (olen seda korduvalt teinud, vt näiteks siin).
I am interested in construction and this topic is touched upon to a certain extent. Cardigans and sweaters are discussed as well. I learned that generally knitting was seamless but sweaters in English rib (patent) had seams. It is interesting why because it is possible to knit English rib in the round quite well (I've done this several times, for example here).

Kommentaare ei ole: