neljapäev, 26. aprill 2012

Tavaliselt nii ei juhtu/Usually this is not the case

Tavaliselt nii ei juhtu. Raasiku vabriku lõng annab pestes värvi, kas rohkem või vähem. Oleneb partiist. Kuid seekord hoiatati mind vabrikus, et see türkiis on salakaval ja annab kõvasti värvi. Tean, et mõni peseb lõnga enne, kui kuduma hakkab, aga see on vist maitse asi. Kui kudum valmis, on vaja nagunii pesta. Mitte, et see väga hirmus oleks, aga minu käed on sellised:
Usually this is not the case. The Raasiku factory yarn runs colour when washed, to a greater or lesser extent. It depends on a dye lot. But this time I was warned already in the factory that this particular turquoise is very cunning and may run a lot. I know that some people wash Estonian yarns before knitting but this is a matter of taste, I believe. You have to wash the garment anyway after you have completed it. Not that this is so terrible but my hands look like this:
Võrdluseks kudumi värviga, päris lõbus:
To compare with the colour of the garment, quite funny:
Pestes ei andnud värvi nii-ii väga palju. Igatahes toon on jäänud samaks.
When washed, it did not run so-o-o much. In any case, the shade has remained the same.

5 kommentaari:

Suvi ütles ...

Andis värvi ikka omajagu :) minuga on korra varem sedasi juhtunud aga see oli hoopis mingi teine lõng, ei mäleta isegi nime enam, mingi väljamaa oma.

helena ütles ...

Tulin juuri kotiin käsityökurssilta, jossa värjäämme kankaita ym. reaktiiviväreillä. Siellä meille sanottiin, että juuri turkoosi on sellainen väri, jota pitää pestä ja huuhdella todella pitkään :) Näyttää pätevän myös Raasikun lankaan!

Anna ütles ...

Suvi, midagi väga hullu ei juhtunud. Pesin valmiskudumi ära, siis ei olnud midagi erilist. Põhiline, et toon jäi samaks, pole muutunud helesiniseks.

Helena, näin voi käydä, mutta ei ole tapahtunut mitään dramaattista:). Valmis neule on kunnon turkoosi, ei ole muuttanut sävyään.

Agnė ütles ...

Siūlų spalva labai graži. O dėl dažymo, tai bent jau aš paprastai dažančius mezginius mirkau vandenyje su actu. Dar nebuvo taip, kad nepavyktų užfiksuoti.

Anna ütles ...

Agne, ačiu. Tai nieko, galų gale po skalbimo viskas buvo tvarkoj.