kolmapäev, 2. detsember 2015

Veel üks variant/Another interpretation

Teatavasti rätikud ja sallid on üsna paindlikud lõnga valiku suhtes. Sama muster, aga teine lõng, kas koostise või jämeduse poolest - ja mulje on hoopis teine. Mind huvitas, milline oleks Ligita rätik Raasiku villasest, ja Katja võttiski kätte ja tegi ära, pilt tema blogist (rohkem vt siin).
As it is well known, shawls and scarves are rather flexible as far as yarn choice is concerned. The same pattern with a different yarn (either another fiber composition or weight) and you get a totally different impression. I was curious how Ligita shawl would look in Raasiku wool and Katja took up the idea and made one; the picture is from her blog (see more here).
Kiitos, Katja! 
Paar päeva tagasi aga sain mõned pildid Laimutėlt. Ta ei ole Ravelrys, seetõttu ei saa ta seal oma pilte näidata, aga lubas jagada.
A couple of cays ago I receieved some pictures from Laimutė. She is not on Ravelry, therefore, she cannot show her pictures there but she allowed me to share them.
Nagu aru saate, ka tema kasutas Raasiku lõnga.
As you can guess, she used Raasiku factory yarn as well.
Aga jämedus on teine. Katjal on 8/2 (100 g/400 m).
But yarn weight is different. Katja used 8/2 (100 g/400 m).
Laimutė aga kasutas n-ö keha jaoks 8/1 (100 g/800 m), seda kulus 100 g, ja ääre jaoks 8/2, mida kulus 40 g. Nagu õpetuses ütlesin, äär võib olla jämedamast lõngast. Nii et päris kena lahendus.
And Laimutė used approximately 100 g of  8/1(100 g/800 m) for the body and 8/2 for the edge (40 g). As I wrote in the pattern, the edge can be of a heavier yarn. So this is quite a nice solution.
Ačiū, Laimute!

5 kommentaari:

Anneli T ütles ...

Imeilusad lahendused. Värviline lõng muudab selle salli kuidagi müstiliseks...

Katju ütles ...

Toi malli on niin kiva. Kauniit huivit.

Anna ütles ...

Anneli, tänan! Mul on kodus mingil määral üleminekuga lõnga, peaks jälle midagi tegema. Seda enam, et üks must-hall rätik sai ära kingitud. Huvitav, et ka põiki vahelduv värv on kena.

Katja, kiitos!

Ingi ütles ...

Põiki vahelduv värv on väga leidlik mõte! Kui rätik kaela siduda, otsad on erinevat värvi - mulle meeldib selline lahendus.

Anna ütles ...

Ingi, aitäh! Selles mõttes Raasiku villane (või mõni analoogne, nagu leedu Teksrena, läti Dundaga vms) on väga tänuväärne. et saab igasuguseid põnevaid efekte. Mul ongi plaanis varsti jälle Raasiku lõngast rätik ette võtta.