reede, 2. september 2011

Vanad ajakirjad/Old magazines

Paar päeva tagasi nägin Tallinna Ülikooli Akadeemilises Raamatukogus vanade raamatute ja ajakirjate müüki. Ei tea, miks neid asju ei taheta enam alles hoida. Nägin ajakirja "Eesti Naine" 1935.a. komplekti ja jäin vaatama. Teatavasti meeldib mulle 1920-ndate-1930-ndate mood ja olen alati valmis vastavaid pilte vaatama.
A couple of days ago I came across a sale of old books and magazines at Tallinn University Academic Library. I do not know why these things are not wanted anymore. I noticed the 1935 issue of the magazine "Eesti Naine" (Estonian Woman) and stopped to have a look. As you know, I like the 1920s-1930s fashion and am always eager to see pictures of that period.

Muuhulgas on seal natuke käsitööd ka. Näiteks sellised kootud salvrätikud.
By the way, there is some handicraft there as well. For instance, these doilies.

Nüüd tean, et skeemid olid kasutusel juba tollal ja tähistused on täiesti tänapäevased.
Now I know that charts were in use already then and the signs are completely modern.

Veel üks artikkel rääkis rahvuslike mustrite kasutamisest moes: tolle ajastu täiesti moodsa lõikega riideid rahvuslike motiividega.
Another article described national ornaments in fashion: completely up to date (from the point of view of that time) cut with national motives.

Kudum edeneb, on peaaegu valmis.
The project is progressing and is almost ready.

10 kommentaari:

Heli ütles ...

See on tõepoolest vägagi kummastav ja kurb. Minule tõi tütre poisssõber oma instituudi raamatukogust mahakantud väljanded Mulgi kirikindad ja Eeesti rahvarõivad, olid lausa jahmunud, need on nii nõutud raamatud.

Mia ütles ...

Hieno löytö! Takistakin on tulossa tyylikäs.

Kruliczyca ütles ...

Those magazines - such a treasure! You're lucky :-)

Diana ütles ...

Thank you for showing knitting magazines :-)) I am surprised to see such modern looking chars. For some reason I thought that charts are modern invention :))

helena ütles ...

Mukavan pelkistetty malli tuossa takissa, tykkään!

Anna ütles ...

Heli, jah, mul on raske mõista seda loogikat. Aga hea vähemalt, et said endale (või Su tütar sai) need haruldased raamatud.

Mia, kiitos! Takki täytyy vielä jatka.

Kruliczyca, thank you for stopping by. I am really glad I had a chance to get the magazines.

Diana, thanks. I was surprized as you were. It would be instructive to learn when charts were invented.

Helena, kiitos paljon, takki on yksinkertainen ja on edes hiukan tylsä neuloa niin paljon sileää oikeaa. Mutta tilaus on tilaus:)

Tiigerliilia ütles ...

Haha, arva ära, kas ma käisin akad. rmtkogust 1. septembri puhul läbi ja ostsin endale 7 1935.a. "Eesti Naist", sealhulgas ühe jõulu eri :) Ei suutnud lihtsalt mööda jalutada...

Anna ütles ...

Kristiina, ilmselt oli asi nii: esialgu tahtsin muidugi kogu paki endale krabada, siis tuli mõistus koju ja tegin ikka päris range valiku:). Selle tulemusel jäi mõni number teistelegi tublitele kudujatele, näiteks Sulle!

Heli ütles ...

No lõpp hea, kõik hea! Kahju ikkagi, et raamatukogud sel moel kogusid revideerivad.

Tiigerliilia ütles ...

Great minds think alike ;)