teisipäev, 16. november 2010

Konstruktsioonid/Constructions

Niikaua kui tuunika/minikleit kuivab (ja pidlistada sügispimeduses pole mõtet), mõtlesin rääkida konstruktsioonidest. Võtan vaatluse alla riideeseme, mida tinglikult nimetan ürbiks. Vabandan joonistuste pärast, ei ole eriti osav.
As long as the tunic/mini-dress is drying (and it is useless to take photos in this autumn evening darkness), I decided to take up constructions. I will discuss a garment that is usually called wrap. I apologize for the drawings because I am not very skillful.
See on vist kõige tüüpilisem neist. Kootakse põiki äärest ääreni ja käeaukude tarvis kootakse silmused maha ja järgmises reas luuakse uuesti.
This is probably the most typical of them. It is knit sideways from one edge to the other and for the armholes you bind off and then cast on in the next row.





Võib aga paigutada käeaugud hoopis nii:
But you can place the armholes this way as well:
Siis on veel võimalusi. Näiteks nii: kududa põhiosa äärest ääreni, jättes "praod" ja hiljem korjata silmused üles ja kududa "krae" teises suunas.
There are other possibilities as well. For instance, you can knit sideways the main part and leave the "splits" for armholes and then pick up the stitches and knit the "collar" in a different direction.


Ja võib ka teha nii: alustada selja keskelt abilõngaga, kududa kummaski suunas. See viis lubab kududes selga proovida.
And you can do as follows: start from the middle of the back with a provisional cast on and continue to the sides. This option allows to try on as you go.
Need pole mõistagi sugugi kõik võimalused. Kindlasti on variatsioone veelgi.
Clearly these are not all options. For sure there are more variations.

2 kommentaari:

Tiigerliilia ütles ...

Kuule jaa, mul täna jäi jälle tervelt viietunnise etteteatamisajaga loeng ära, nii et oleks vabalt mingit uut kohvikut sinu ja kaamera ja tuunikaga koos rünnanud, aga pime ja vastik oli küll...

Ma mõtlesin, et ma prooviks teha seda su mohääriminimalismi (põhjus, miks ma üldse kunagi selle blogi otsa komistasin). Mis sa arvad, kui ma jätaks silmuste arvu samaks, aga teeks nr 6 varrastega? Kas ma siis pressiksin selle endale selga? :) Tuleks kõvasti õhulisem, ja üldmulje kindlasti hoopis teistsugune, ettearvamatu...

Mul on nimelt ainult üks kera ühte ilusat mohäärisegu, värviüleminekutega tumelillast valgeni, 50 g vist. Mõtlen, mida kõike sellega teha võiks :) Ja mõtlesin harjutada ülalt alla kudumist.

Anna ütles ...

Kristiina, aitäh, aga eile päeval ei olnud ma veel valmis:). Eks ma siis annan teada. Ülevalt alla kududa on minu arut päris hea, aga nagu öeldakse, maitse asi, mõnele ei istu. Et Sulle nõu anda mohääri kohta, peaksin teadma, mitu g/m. Peenikest mohääri võib kududa ka jämedama vardaga, aga enne tuleb teha proovilapp, et näha konkreetselt.