pühapäev, 20. jaanuar 2019

Sirbikujulisest rätikust/About sickle-shaped shawls

Minu arust on sirbikujulised rätikud head, kui lõng on hästi langev ja peenike. Sest muidu on pikad otsad ja kaelasidumisel tekib keskel palju volte. Kui lõng on paks, siis on seda kude liiga palju. Mohäär ja peenike villane (või linane, meriino jms) on teine lugu. Ehk mäletate, mul on rätik nimega Vool Ravelrys. Praegu kannan seda hea meelega.
In my vew, sickle-shaped shawls are nice when the yarn is draping well and thin. Otherwise the ends are long and there is a lot of fabric that folds a lot when you put the shawl on. If the yarn is thick, there is too much fabric. Mohair and lightweight wool (or linen, merino etc) is a different story. Maybe you remember my shawl Vool on Ravelry. I am wearing it now with pleasure.
 
Miks ma sellest räägin? Sest kohtusin hiljuti Mariannega ja arutasime, et märtsi alguses on Helsingis käsitöömess ja hea oleks teha midagi uut sinna, samuti teha mõnest vanemast mudelist näidiseksemplari. Sain tema käest peenikest mohääri ja sarnast värvi Skinny Wool meriinot, mida kasutasin selles mudelis. Mõtlesin, et äkki sellise kujuga sall oleks sobiv. Lõpetan varsti sviitri ja hakkan mõtlema.
Why I am telling you all this? Because I met Marianne recently and we discussed the future craft fair in Helsinki in the beginning of March: it would be nice to make something new and to knit some samples of older designs. I received some thin mohair and Skinny Wool merino in a similar colour (the yarn I used for this design). I am thinking that a shawl in this shape would be suitable. I am about to finish the sweater and will start thinking.

Kommentaare ei ole: