neljapäev, 28. veebruar 2019

Võrksoonik/Mesh-rib

Kirjutasin varem, et tahan mustale mütsile kaaslast, lõnga oli kõvasti järel. Aga soonik, mis oli ilus mütsi puhul, polnud enam salli puhul huvitav. Ei olnud võimatu, aga polnud tunnet, et teen õigesti.
I wrote earlier that I wanted a mate for the black hat, especially becasuse I had a lot of yarn left. But the rib that was nice for my hat was quite uninteresting for the scarf. It was not completely impossible but I was not confident that I was doing it right.
Mäletate ehk seda salli aastast 2016. See on üsna klassikaline võrk labase koe põhjal:  1. reas 2 pp kokku, õs, 1 pp, 2. reas 2 ph kokku, õs, 1 pp. On veel ka ripsi põhiseid variante, kui eelnevalt kirjeldatud mustri 1. rida korratakse nii paremal, kui pahemal pool.
Maybe you remember this scarf from 2016. It is quite classical mesh, based on stockinette: in Row 1 k2 tog, yo, k1, in Row 2 p2tog, yo, p1. There is also a garter-based version, if you repeat Row 1 both on even and odd rows.
 
 
Siin on aga võrk ja soonik koos. 1. rida: 2 ph kokku, õs, 1 pp. See rida kordub nii paremal kui pahemal pool. Lõnga info siin.
Here you have ribbing-baased mesh. Row 1: p2tog, yo, k1. This row is repeated both on right and wrong side. Yarn information here.

2 kommentaari:

Inga Sõelsepp ütles ...

Ülimalt lihtne ja efektne kude, mis paistab isegi musta lõnga pealt välja.

Anna ütles ...

Tänan, Inga! Mõnikord kukub välja päris õigesti :).