pühapäev, 21. juuni 2015

Jälle valem/The formula again

Mia tuli Tallinna nädalavahetuseks. Tal oli kaelas rätik, kootud minu õpetuse järgi (Poolkuu Ravelrys), linasest lõngast, mille andsin talle siis, kui selgus, et mul sellest vestist oli kõvasti üle jäänud.
Mia came to Tallinn for this weekend. She was wearing a shawl (my pattern Poolkuu (Half-moon) on Ravelry), knitted from the remaining yarn I had given to her after having finished this vest.
Siis mõtlesin, et võiks osta veel sama lõnga ja teha topp. Võiks jälle eksperimenteerida valemiga, linane on selleks ideaalne materjal.
Then I thought I could purchase more of the same yarn and make a top. I would experiment with the formula, linen is ideal for it.
Sellise tegumoega kudumist on raske sotti saada, kui on kootud vähe. Kaenla all on juba 4-5 cm olemas. Proovisin selga, tundus paras.
If you have not knitted much, it is difficult to figure out this kind of knit. I have already worked 4-5 cm under arms. I tried it on and the fit was fine.
Nende jaoks, kes teavad valemi kohta: esitüki kaelusele võtsin 0,8 X. Võite öelda, et vähevõitu, aga tahtsin proovida ja tundub paras. Kahandused on äärtel ja nende rütm on teistsugune, kui valemi puhul.
For those who know about my formula: the neck opening of the front piece is 0.8 X. You can say that it is rather too little but I wanted to try it out and it is fine. The decreases are placed along the edges of the front piece and their pace is different from what is described in the pattern.

2 kommentaari:

Mia ütles ...

Kiitos seurastasi, Anna! Nähdään taas! Toppi näyttää hyvältä.

Anna ütles ...

Mia, kiitos! Nyt seuraavana on Vilnan tapaaminen!