neljapäev, 29. november 2012

Sviiter ja arutlused selle üle/The sweater and deliberations about it

Sviiter on valmis. Vastu valgust vaadates tundub läbipaistev.
The sweater is finished. Viewed against the light it appears transparent.
Samas on kude küllalt tihke. Siin paistab, et tumehalli mohääri ja musta peenikese meriino kombinatsioonist tekib selline värv:
At the same time, the fabric is rather dense. One can see here that a combination of a dark grey mohair and a black laceweight merino yields this colour: 
Pealtnäha pole siin midagi erilist, kuid tehniliselt on see ümmarguse passega sviiter. Arvan, et kasvatuste süsteemi võiks kasutada edaspidi mõne muu lõngaga nii, et kasvatused oleksid nähtaval. Loodetavasti saab korralike pilte pühapäeval.
At a first glance nothing special happens here but technically it is a sweater with a round yoke. I believe that the increase system can be used in future with a different yarn in such a way that the increases would be visible. I hope there will be proper pictures on Sunday.
Midagi muud: vajan selle sviitri testijaid suurusele L. Ravelrys ei võeta eriti vedu, samas väiksed suurused on juba testitud. Ja selle sviitri teistijaid suurematele suurustele (L, XL, XXL). Palun andke mulle teada, kui olete huvitatud.
Something else: I need testers of this sweater for size L. On Ravelry the reaction is quite slow, while smaller sizes have been tested. And I invite you to test this sweater (bigger sizes L, XL, XXL). Please let me know if you are interested.

6 kommentaari:

Ingi ütles ...

Ilmselt oled juba saanud "Ahelate" testija suurusele M. See oleks mind huvitanud, aga olin liiga ebakindel, et kohe ühendust võtta.

Anna ütles ...

Ingi, aitäh, M-suurusega on tõesti asjad korras. Teinekord anna palun kohe teada, kui miski meeldib. Viimasel ajal on nii, et kirjutan õpetuse 80 % juhtumitest. Seda enam, võib mulle märku anda, et kudum meeldib. Probleem on aga suuremate suuruste testimisega.

Terje ütles ...

Ma tahaksin testida esimest kampsunit L suurusele,aga kui ma MM foorumis katsusin pihta saada, kuidas see peaks käima, tundus kole keeruline. Kas "päris" juhend on kuidagi konkreetsem?

teise sviitri puhul lihtsalt väike ääremärkus - suurtele suurustele reeglina ei sobigi selline kinine kaelus, sest harilikult on siis ka rinnapartii suurem ning selline kaelus teeb selle koledaks

Anna ütles ...

Terje, aitäh! Ei, nüüd on "pärisõpetus", ei ole nii üldine juhis. Suurte suurustega inimestel on erinevaid figuure ka, mõni on lai, aga suht lame:). Teine asi, et on ka kõhnu, kellele selline kaelus ei sobi, sest keha ülaosa võib alaosa suhtes olla päris lai. Õpetuses on suurematele suurustele kaelus suurem. Kuhu saadan õpetuse?

Ingi ütles ...

Ok, aitäh, hoian silma peal.

Terje ütles ...

Unustasin meiliaadresi panna, palun saada tee.vee@mail.ee
Tegelt oli sul veel üks huvitav kamps, mis mull esobiks, põiki kootud, helini seljas suvel, triibuline, kas seda ei ole vaja enam testida?